США нанесли авіаудари по таборах “ІДІЛ” у Сирії

Військова авіація США завдала ударів по цілям бойовиків ІДІЛ у Сирії, щоб запобігти їхнім атакам у регіоні та за його межами.

США нанесли авіаудари по таборах "ІДІЛ" у Сирії

Військова авіація США завдала ударів по цілям бойовиків ІДІЛ у Сирії, щоб запобігти їхнім атакам у регіоні та за його межами, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Центральне командування Збройних сил США.

За даними США, авіаудари порушили здатність бойовиків планувати та організовувати напади на США, їхніх союзників та цивільних. Жертв серед мирного населення не зафіксовано, оцінка збитків продовжується.

У боротьбі з ІДІЛ на сході Сирії беруть участь близько 900 американських військових разом із курдами із Сирійських демократичних сил. Незважаючи на поразку ІДІЛ, «сплячі осередки» терористів продовжують напади в Сирії та Іраку, і їхня активність зростає. У липні CENTCOM повідомив про спроби ІДІЛ подвоїти кількість атак, а в серпні в ході спільної операції США та Іраку на заході Іраку було знищено 15 бойовиків. У США на 14 років засудили військового за співпрацю із ІДІЛ.

Військові США ліквідували 14 бойовиків ІДІЛ, серед яких вбито чотирьох лідерів угруповання.

Exit mobile version