За яку вартість ресторан орендує частину приміщення Кіровоградської обласної філармонії

У Кропивницькому наприкінці липня в приміщенні обласної філармонії відкрили ресторан. Він знаходиться на першому поверсі двоповерхової будівлі філармонії.

У відповіді на запит Точки доступу в обласній філармонії повідомили, що площа орендованої частини приміщення становить 91,1 квадратний метр – це 3% від загальної площі приміщення філармонії, яка складає 3030 квадратних метрів.

Орендарем, згідно з протоколом про результати електронного аукціону від 28 серпня 2023 року та відповідно до умов договору оренди, є приватне підприємство “Прайд” (код ЄДРПОУ: 32832730). Договір уклали понад рік тому – 1 вересня 2023 року

Відповідно до даних з відкритих джерел, засновником та кінцевим бенефіціаром є Олександр Жердієв.

Скільки сплачують за оренду приміщення у філармонії

Орендну плату за приміщення з вентиляційною системою із складовими елементами визначили на аукціоні. На місяць вона становить 15 тисяч гривень (з них ПДВ – 2500 грн).

Договір укладений на 5 років.

У філармонії повідомили, що відповідно до укладеного договору, орендна плата коригується відповідно до річного індексу інфляції. Так, у тексті йдеться:

"Відповідно до укладеного договору, орендна плата, визначена за результатами аукціону, за січень-грудень року оренди, що настає за роком, на який припадає перший місяць оренди, визначається шляхом коригування орендної плати за перший місяць оренди на річний індекс інфляції року, на який припадає перший місяць оренди. Орендна плата за січень- грудень третього року оренди і кожного наступного календарного року оренди визначається шляхом коригування місячної орендної плати, що сплачувалась у попередньому році, на річний індекс інфляції такого року.

Орендна плата за другий і кожний наступний місяці оренди визначається шляхом коригування орендної плати за попередній місяць на індекс інфляції за наступний місяць" – йдеться у договорі оренди.

Протягом цього року орендар сплатив за 9 місяців оренди 141 тисячу 885 гривень (в тому числі й 6885 гривень індексації за 2023 рік).

У філармонії повідомили, що гроші, які отримують від оренди, спрямовують на фінансово-господарську діяльність закладу культури.

Будівля філармонії є пам’яткою та об’єктом культурної спадщини. Погодження оренди надавав Департамент культури і туризму Кіровоградської обласної військової адміністрації.

Аналізуючи пропозиції оренди приміщень у центрі міста протягом жовтня на популярному інтернет-майданчику, ми знайшли пропозицію щодо оренди за 15 тисяч гривень на місяць приміщення на 40 квадратних метрів. А також приміщення на вулиці Незалежності (кол. – Попова), площею 60 квадратних метрів за 20 тисяч гривень.

Фото: Точка доступу

#обласна філармонія #оренда

dostyp.com.ua

Exit mobile version