Відстрочка для педагогів: хто має право і що робити, якщо є “броня”, але вручили повістку

В Україні педагоги мають право на відстрочку від мобілізації, але вона надається не всім.

Відстрочка для педагогів: хто має право і що робити, якщо є "броня", але вручили повістку

В Україні педагоги мають право на відстрочку від мобілізації, але вона надається не всім, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на PolitExpert.

Науково-педагогічні працівники та викладачі вищих, професійних та середніх навчальних закладів можуть отримати відстрочку, якщо працюють на основному місці не менше ніж на 0,75 ставки. Якщо педагог працює на півставки чи за сумісництвом, його можуть мобілізувати.

Технічний персонал, такий як лаборанти та бібліотекарі, права на відстрочку не має. Порядок оформлення відстрочки встановлює Кабмін, а перевірку здійснює територіальний центр комплектування.

Якщо педагог із правом на відстрочку отримав повістку, він має подати до ТЦК заяву та надати документи, що підтверджують право на відстрочку: довідку з місця роботи із зазначенням ставки, копії документів про освіту та наукові звання.

Крім освітян, відстрочку можуть отримати й інші категорії громадян за професійними, сімейними чи медичними обставинами. Мобілізація та військовий стан продовжено до 9 листопада, а з жовтня набули чинності зміни до правил мобілізації. Нагадуємо про відстрочку від мобілізації “у два кліки”.

Відстрочку від мобілізації також можуть отримати студенти.

Exit mobile version