Канада надасть Україні військову допомогу на 50 млн доларів

Канада надасть Україні військову допомогу на 64,8 млн. канадських доларів (47 млн. доларів США), що включає стрілецьку зброю, боєприпаси та засоби захисту.

Канада надасть Україні військову допомогу на 50 млн доларів

Канада надасть Україні військову допомогу на 64,8 млн. канадських доларів (47 млн. доларів США), що включає стрілецьку зброю, боєприпаси та засоби захисту. Цей пакет також передбачає фінансування для навчання українських військових та є частиною обіцяних у липні 500 млн канадських доларів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Міністр оборони Білл Блер заявив, що Канада продовжить підтримувати Україну у боротьбі проти російської агресії, надаючи необхідні ресурси для оборони. Раніше Канада передала Україні понад 80 тисяч ракет та 1300 боєголовок.

З лютого 2022 року Канада виділила Україні 4,5 млрд канадських доларів на військову допомогу та увійшла до п’ятірки найбільших донорів. У жовтні Україна також отримала від Канади кредит на 400 млн. канадських доларів. Загальна бюджетна підтримка від Канади з початку війни складає 5,4 млрд. доларів, включаючи 1,9 млрд. доларів кредитів у 2024 році. Канада надає Україні майже $300 мільйонів додаткового пільгового кредиту.

Канада розширила санкційний список членів ХАМАСу.

Exit mobile version