Законодавці США вимагають від Японії посилити обмеження на постачання чіпів до Китаю

Американські законодавці закликали Японію посилити обмеження на продаж обладнання для виробництва мікросхем Китаю, погрозивши власними заходами у разі бездіяльності.

Законодавці США вимагають від Японії посилити обмеження на постачання чіпів до Китаю

Американські законодавці закликали Японію посилити обмеження на продаж обладнання для виробництва мікросхем Китаю, погрозивши власними заходами у разі бездіяльності, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Bloomberg.

Політики відкинули твердження про негативний вплив обмежень на компанії, такі як Tokyo Electron Ltd., вказавши на зростання їх акцій та підтримку виробництва у США та ЄС. Вони висловили занепокоєння через здатність Китаю випускати процесори та закликали до скоординованих дій.

У листі йдеться про те, що без спільних заходів Пекін отримає вплив на виробництво озброєнь та товарів. Вашингтон також розглядає застосування правила FDPR, що дозволяє контролювати товари, вироблені там з використанням американських технологій.

Нещодавно США ввели санкції проти трьох компаній, зокрема двох китайських, підозрюваних у підтримці російських безпілотників. При цьому американські компанії, деталі яких потрапляють до Росії через посередників, не звинувачуються в порушеннях. Ізраїль просить США надіслати ще одну батарею ППО THAAD.

США, Корея та Японія створили групу з моніторингу за санкціями проти КНДР.

Exit mobile version