Передбачає військову підтримку: РФ остаточно “узаконила” партнерство з КНДР

Держдума Росії ратифікувала договір з КНДР про "всеосяжне стратегічне партнерство", яке передбачає військову допомогу у разі нападу на одну зі сторін.

Передбачає військову підтримку: РФ остаточно "узаконила" партнерство з КНДР

Держдума Росії ратифікувала договір з КНДР про “всеосяжне стратегічне партнерство”, яке передбачає військову допомогу у разі нападу на одну зі сторін, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на сайт нижньої палати Держдуми.

У договорі також зазначено, що обидві країни співпрацюватимуть у протистоянні загрозам, а також розширять взаємодію у науці, технологіях, космосі, ядерній енергетиці та економіці. Угода діє безстроково та включає підтримку в обході санкцій.

Згідно з The Wall Street Journal, у договорі міститься секретний пункт, що дозволяє направити північнокорейських військових до Росії для участі у війні проти України з метою навчання. Розвідка повідомляє, що на територію Росії вже відправлено близько 11 тисяч солдатів КНДР, яких можуть розмістити в Курській області.

За словами глави ГУР Кирила Буданова, КНДР, можливо, зажадала у Росії технології тактичної ядерної зброї в обмін на військових та ракети. Financial Times зазначає, що Путін розраховує використовувати північнокорейських солдатів для зміцнення позицій у Курській області. Маск пообіцяв по 1 млн доларів за підтримку його петиції.

Партнери України додатково виділяють $70 мільйонів на підтримку розмінування.

Exit mobile version