Путін продовжує вважати, що Захід залишить Україну заради перемоги Росії

Володимир Путін натякнув, що західна «втома від України» мотивує Росію продовжувати війну, дотримуючись своєї теорії перемоги.

Путін продовжує вважати, що Захід залишить Україну заради перемоги Росії

Володимир Путін натякнув, що західна «втома від України» мотивує Росію продовжувати війну, дотримуючись своєї теорії перемоги, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни.

25 жовтня, після саміту БРІКС у Казані, Путін заявив, що РФ має посилювати військові дії та ігнорувати ознаки втоми Заходу та виснаження українських військ. Він зазначив, що Захід починає змінювати риторику про необхідність «стратегічної поразки» Росії і похвалив такий підхід.

Путін підкреслив, що будь-який результат війни має бути на користь Росії і спиратися на «реалії на полі бою», що підтверджує мету РФ — досягти капітуляції України та руйнування її державності та армії.

ISW вважає, що Путін розраховує на те, що Захід залишить Україну чи добровільно, чи під тиском Москви, хоча такий сценарій не гарантований. Раніше представник ЄС Пітер Стано зазначив, що спроба Путіна заручитися підтримкою БРІКС провалилася, а саміт у Казані продемонстрував ізоляцію Росії. Ердогану примарилося “прагнення” Путіна до припинення вогню в Україні.

Молдову офіційно визнали порушницею через відмову арештувати Путіна.

Exit mobile version