Ще дві опозиційні партії у Грузії не визнали результатів виборів

Опозиційні партії "Гахарія – за Грузію" та коаліція "Лело" відмовилися визнати результати парламентських виборів у Грузії, назвавши їх сфальсифікованими.

Ще дві опозиційні партії у Грузії не визнали результатів виборів

Опозиційні партії “Гахарія – за Грузію” та коаліція “Лело” відмовилися визнати результати парламентських виборів у Грузії, назвавши їх сфальсифікованими. Опозиціонери закликали до проведення “розумних протестів” для захисту вибору народу, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на “Ехо Кавказа“.

Колишній прем’єр Георгій Гахарія заявив, що правляча партія придушила свободу громадян через залякування, підкуп та маніпуляцію. Мамука Хазарадзе, лідер “Лело”, також відмовився визнавати підсумки виборів, заявивши, що голоси було присвоєно і країна готується до зближення з Росією.

Вибори, що відбулися 26 жовтня, стали вирішальними для майбутнього курсу країни. Проросійська партія “Грузинська мрія”, яка управляє понад 10 років, отримала 54% голосів. Під час виборів зафіксовано масові порушення: вкидання бюлетенів, тиск на виборців та провокації. Опозиція оголосила про підготовку протестів. Міжнародні спостерігачі заявили про значні порушення на виборах у Грузії.

Голова Євроради закликав розслідувати порушення на виборах у Грузії.

Exit mobile version