США планують посилити продаж сирої нафти китайським компаніям

Сенатори США посилюють обмеження продажу сирої нафти у КНР та РФ.

У Вашингтоні, сенатори представили новий законопроект, націлений на посилення обмежень щодо продажу сирої нафти зі стратегічного запасу Сполучених Штатів у КНР та РФ, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на Reuters.

Ініціатива підтримана силами як Республіканської, і Демократичної партій. Її авторами стали сенатор від Джон Ернст та Джон Феттерман, повідомляє “Преса України”.

Законопроект прагне запобігти купівлі американської нафти зі стратегічного ресурсу компаніями, які належать або перебувають під контролем уряду Китаю. Цей захід є продовженням раніше ухваленого закону про фінансування, підписаного президентом Джо Байденом, який уже забороняє китайським компаніям купувати американську нафту. Проте він містив певні винятки. Так, у попередній версії закону була можливість для покупки нафти за умови, що її не буде використано безпосередньо КНР.

Новий законопроект уточнює ці положення та закріплює за США право контролю за тим, щоб їхні стратегічні резерви не використовувалися на користь «небезпечних» держав. Особливо таких, як Китай. Основний акцент зроблено на недопущенні фінансової вигоди від американської нафти для ворожих іноземних державних структур.

Цей крок розглядається як частина ширшої стратегії захисту національних інтересів США та забезпечення енергетичної безпеки країни в міжнародних умовах.

Китай побудував кілька великих військових баз на островах навколо Тайваню.

Exit mobile version