Як вибрати USB-кабель?

Донедавна USB-кабелі підтримували тільки функцію передавання даних.

І лише через деякий час виробникам вдалося додати ще й можливість передачі енергії. Тобто, маючи під рукою всього один аксесуар, стало можливим заряджати мобільний пристрій і при цьому обмінюватися інформацією з іншим обладнанням, наприклад комп’ютером. Це дуже продумане і зручне рішення, особливо коли у нас у користуванні кілька мобільних пристроїв з однаковим інтерфейсом підключення.

Важливі параметри, які варто враховувати під час вибору кабелю

 Здебільшого кожен мобільний пристрій комплектується відповідним кабелем і на перших порах користувачеві нема про що турбуватися. Однак ці аксесуари недовговічні і до того ж часто губляться, тому рано чи пізно доведеться зіткнутися з пошуком нового кабелю.

Інтерфейс підключення

 Для початку необхідно визначитися з типом конектора. З одного боку дроту має бути USB-A, що відповідає зарядному пристрою або блоку живлення. З іншого боку кабелю – тип підключення, що відповідає мобільному пристрою.

 Найпопулярнішим є роз’єм lightning, а відповідні аксесуари можна взяти тут https://www.aks.ua/catalog/usb/interfeis-podklyucheniya/type-c-lighting.   

Однак, в останніх моделях мобільних пристроїв використовується роз’єм USB-C, який стає дедалі популярнішим і незабаром може витіснити наявні типи конекторів.

Довжина дроту

 Під час вибору кабелю USB дуже важливо враховувати не тільки якість виготовлення, а й його опір. Це особливо важливо під час використання зарядного пристрою з технологією Quick Charge. Без відповідного кабелю блок живлення не буде заряджати пристрій так швидко, як хотілося б.

 Але практично жоден виробник USB-кабелю не вказує значення електричного опору в специфікації випущеного продукту. Найчастіше єдині дані, які доступні покупцеві – це довжина кабелю. Показник опору особливо важливий при довжині дроту понад 3 метри.

 А далі ми можемо покладатися на власну інтуїцію. Тобто за якістю виготовлення судити про ефективність роботи аксесуара. За ідеєю, товстіший перетин може свідчити про менший опір проводів.

Сила струму

 Буває, що в специфікації є інформація про вихідний струм, який підтримує аксесуар. Це важливі дані, на які обов’язково варто звернути увагу.

Бренд

 Виробник теж важливий. Якщо продавець вказує марку кабелю, наприклад, Remax, Hoco, Baseus, то велика ймовірність того, що він буде виконаний якісно і відповідати заявленим характеристикам. Замовити кабель Hoco пропонуемо тут https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/hoco

Exit mobile version