У Південній Кореї презентували міні-версію “Шахеда”

На виставці KADEX 2024 у корейському місті Теджон було представлено міні-версію іранського дрону Shahed під назвою KUS-LM.

У Південній Кореї презентували міні-версію "Шахеда"

На виставці KADEX 2024 у корейському місті Теджон було представлено міні-версію іранського дрону Shahed під назвою KUS-LM, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Defense Express.

Дрон був розроблений компанією Korean Air Aerospace та зовні нагадує Shahed-136, але значно менше за розмірами. Розмах крила KUS-LM складає 1,2 метра, довжина – 1,5 метра, у той час як у Shahed-136 – 2,5 та 3,5 метра відповідно.

У дрон KUS-LM додали невелике переднє горизонтальне оперення, проте аеродинамічний розв’язок у обох дронів схоже. Відома тільки швидкість корейського дрону — 150 км/год, але дані про дальність польоту та вагу бойової частини поки не розголошуються.

Korean Air Aerospace є великим розробником дронів, і має безліч моделей різного класу, включаючи розвідувально-ударний KUS-FS, який цього року надійшов у серійне виробництво. Також на виставці KADEX було представлено дрон Papidrone-800, розроблений корейським стартапом Peach, який збирається з картону. “Шахеди” залетіли у Білорусь під час перебування в небі вертольота з Лукашенком.

Вночі армія РФ масовано атакувала Україну безпілотниками.

Exit mobile version