У Росії призупинилося виробництво винищувачів Су-57

Виробництво російських винищувачів Су-57 "Felon" призупинилося через західні санкції, які обмежили доступ до важливих компонентів, особливо в галузі електроніки.

У Росії призупинилося виробництво винищувачів Су-57

Виробництво російських винищувачів Су-57 “Felon” призупинилося через західні санкції, які обмежили доступ до важливих компонентів, особливо в галузі електроніки, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на The Telegraph.

Українська аналітична група Frontelligence Insight заявляє, що російська військова промисловість дуже залежить від західних технологій. Санкції ускладнили постачання критичних деталей, таких як атенюатори та блоки живлення, які необхідні для роботи німецького пристрою MPPU-50, що використовується в системі зв’язку Су-57.

Раніше Росія могла легально закуповувати ці компоненти, але зараз змушена робити це через нелегальні канали або використовувати китайські аналоги, що уповільнює виробництво та збільшує вартість літаків. Незважаючи на це виробництво Су-57 значно скоротилося в 2023-2024 роках, і на озброєнні Росії залишилося близько 30 Су-57, третина з яких — тестові моделі.

Також зазначається, що старі моделі винищувачів, такі як МіГ-35, стають економічно вигіднішими. Санкції, накладені США та їхніми союзниками, уповільнюють модернізацію російських ВКС. ГУР розкрило нові подробиці атаки на Су-57 у Росії.

Буданов зробив заяву про проблеми в РФ з наступного року.

Exit mobile version