Корвет “Гетьман Іван Мазепа”, виготовлений із сталі “Метінвесту” Ахметова, вийшов на ходові випробування

Корвет "Гетьман Іван Мазепа", майбутній флагман ВМС України, вийшов на ходові випробування.

Корвет "Гетьман Іван Мазепа", виготовлений із сталі "Метінвесту" Ахметова, вийшов на ходові випробування

Корвет “Гетьман Іван Мазепа”, майбутній флагман ВМС України, вийшов на ходові випробування, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на прес-службу “Метінвесту“.

Корпус виготовлений із сталі маріупольських меткомбінатів “Азовсталь” та ММК ім. Ілліча на початок війни. Під час випробувань проводилися стрільби торпедою та тренування з посадки вертольота.

Гетьман Іван Мазепа став першим корветом типу Ada в українському флоті, символізуючи внесок Маріуполя в оборону. Ці кораблі призначені для патрулювання та протичовнових операцій, використовують стелс-технології для зниження помітності.

Корвети типу Ada порівнюють з американськими кораблями типу Freedom, проте турецькі аналоги мають потужніше озброєння та радарні системи. Побудований вперше в 2008 році, корвет такого типу коштує близько 260 млн. доларів і оснащений двигунами сумарною потужністю 36 790 к.с. З початку війни бізнеси Ріната Ахметова, у тому числі в рамках ініціативи “Сталевий фронт”, направили на допомогу понад 10 млрд. грн. Китай може використовувати Камбоджу як власну військову базу.

Німеччина схвалила продаж значних обсягів зброї Туреччині.

Exit mobile version