Діаспора в шоці: Милованов розповів історію про російськомовних бійців ЗСУ у США


Діаспора в шоці: Милованов розповів історію про російськомовних бійців ЗСУ у США

Ексміністр економіки Тимофій Милованов / Фото: УНІАН

За його словами, діаспоряни почули, як українські військові між собою спілкуються російською і були шоковані. Проте далі їхні думки розділилися.

Одіозний ексміністр економіки Тимофій Милованов розповів історію, як у США російськомовні українські військові здивували українську діаспору.

Про це він написав у Facebook.

“Російська мова в Україні. Що скаже про це діаспора. Прикольну історія з Вашингтонщини розповіли мені вчора. Українська церква, діаспоряни, запросили українських військових прийти до них. Хлопці проходять реабілітацію. Їх всім показали, вони виступили, розповіли. Всі в захваті. Емоція і підтримка зашкалює.

А потім раптом скандал. Хлопці після виступу почали між собою щось обговорювати. Російською мовою. І українці в церкві були в шоці. Як таке може бути? Кого їм привели? Це ж неподобство – спілкуватись мовою ворога”, – розповідає Милованов.

За його словами, деякі з людей вирішили підтримати військових. Кілька людей підійшли до них і почали з ними спілкуватись також російською, хоч самі розмовляють українською.

“Я так розумію, вони так висловили свій протест проти частини діаспори, для яких мова важливіше за те, що люди військові. Кінець історії я не знаю. Мені дуже цікаво чим закінчилось”, – підсумував ексміністр.

Раніше Тимофій Милованов запропонував проводити мобілізацію шляхом лотереї, чим обурив Мережу.

Читайте також

  • Мобілізація публічних людей: Милованов виявив конфлікт між ефективністю і справедливістю
  • Порушення мовного законодавства: Кремінь про рекордну кількість звернень – на що скаржилися
  • “Російськомовна щелепа”: чому росіяни не можуть вимовити деякі українські слова

tsn.ua