У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16


У Повітряних силах розповіли про навчання пілотів на F-16

Винищувач F-16. / Фото: Associated Press

Безпосередньо навчання на літак – це третій етап підготовки.

В Україні очікують якнайшвидшого прибуття винищувачів F-16. Тим часом українські пілоти проходять три етапи навчання та підготовки для опанування судна. 

Про це в ефірі телемарафону заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш.

“Наші пілоти разом з інженерами продовжують постійну підготовку. Цей процес невпинний. Як тільки одна група завершує навчання, одразу вона переходить на наступний етап”, – розповів Євлаш.

З його слів, спочатку льотчики вивчають мову та наземну підготовку. Далі відбувається проміжний етап – це льотна підготовка на легкомоторних літаках. Третій етап – безпосереднє навчання на F-16.

“Цей процес (навчання – Ред.) не зупиняється. Ми використовуємо усі слоти, які нам надали країни-партнерки, учасники повітряної коаліції. Ми чекаємо на F-16 якнайшвидше, як і всі українці”, – наголосив Євлаш.

Представник ПС зауважує, що винищувачі F-16 допоможуть Україні захищати повітряний простір і завдавати ударів по противнику на тимчасово окупованих територіях.

Як повідомлялося, Нідерланди планують передавати F-16 Україні восени – слідом за Данією, яка має намір передавати літаки влітку.

Раніше посол Данії в Україні Оле Егберг Міккельсен заявив, що винищувачі F-16 прибудуть з його країни влітку 2024 року. 

tsn.ua