Що потрібно знати про електролічильники?

Споживачам електричної енергії важливо дотримуватись кількох правил при поводженні з лічильниками.

Споживачам електричної енергії важливо дотримуватись кількох правил при поводженні з лічильниками. Це необхідно для того, щоб правильно вести облік споживчої енергії та розрахунки з енергопостачальними організаціями, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на “Закарпаттяобленерго“.

Поводження з електричним лічильником має три головні правила. Насамперед потрібно перевірити атестацію пристрою. Електролічильники мають пройти перевірку чи державну метрологічну атестацію. Тільки такі лічильники можуть бути використані для обліку споживання електроенергії.

Друге важливе правило – пломбування. Кожен лічильник повинен мати пломби на гвинтах, які кріплять кожух лічильника. Вони повинні мати тавро органу держперевірки. На клемній кришці так само має бути пломба від енергопостачальної компанії.

Третє правило це зовнішній стан. Лічильники не повинні мати зовнішніх механічних пошкоджень. Наприклад, тріщини на кожусі чи кришці затискної коробки. Будь-які дефекти можуть впливати на роботу пристрою.

Нагадаємо, ще один атомний блок підключили до системи після ремонту.

Exit mobile version