Названо основні положення Єдиного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів

Кабінет міністрів України створить Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов'язаних, а також резервістів.

Кабінет міністрів України створить Єдиний державний реєстр призовників, військовозобов’язаних, а також резервістів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на Telegram народного депутата Олексія Гончаренка.

Кабмін планує протягом півроку створити експериментальний проект Єдиного державного реєстру. Проект координує Міністерство внутрішніх справ України. У травні Кабмін затвердив порядок ведення реєстру. Він використовуватиметься для перевірки дійсності військово-облікових документів, уточнення даних, а також організації інформаційної взаємодії з іншими державними реєстрами.

В основні положення входить збирання та зберігання даних. Він збиратиме інформацію про військовозобов’язаних, включаючи персональні дані та контактну інформацію. Так само дані про батьків, освіту та сімейний стан. Друге положення – електронна ідентифікація. Буде встановлено порядок електронної ідентифікації в електронних кабінетах, перелік відомостей та послуг, що надаються через електронні кабінети. Третє становище – інформаційна взаємодія. Реєстр взаємодіятиме з інформаційно-комунікаційними системами, реєстрами та базами даних центральних органів виконавчої влади.

У Міноборони пояснили, чи обов’язково реєструватися у застосунку “Резерв+”.

Exit mobile version