Українцям дали поради на випадок потрапляння під завали

З початку повномасштабної війни Російської Федерації проти української держави ЗС РФ не припиняють обстрілювати та руйнувати громадянську інфраструктуру.

З початку повномасштабної війни Російської Федерації проти української держави ЗС РФ не припиняють обстрілювати та руйнувати громадянську інфраструктуру. Нерідко від цих атак люди залишаються під завалами, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” із посиланням на заяву Міністерства з реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Якщо людина опинився під завалом, то потрібно дотримуватися певного алгоритму дій. Насамперед потрібно кликати на допомогу, у тому числі спробами додзвонитися на номер 101.

Після цього потрібно звільнитися від дрібних предметів. Потрібно забрати невеликі об’єкти, якщо вони завалили. Потрібно обережно їх зняти з себе. Наступним кроком буде огляд себе та оточуючих та надання першої допомоги.

Далі потрібно знову кликати на допомогу. Під час розбору завалів рятувальні служби часто оголошують хвилину тиші. У цей час потрібно максимально голосно кликати на допомогу. Не варто використовувати запальничку, сірники.

У Харкові кількість потерпілих унаслідок подвійного обстрілу зростала до 12 осіб.

Exit mobile version