Вони їх ненавидять: експерт назвала 4 рослини, які допоможуть відігнати комарів

Названо 4 рослини, які відгонять комарів / колаж УНІАН, фото pixabay.com

Літо – це час, коли більшість людей хоче багато відпочивати на природі та насолоджуватися теплою порою, але нікому не подобається мати справу з великою кількістю комарів та інших шкідників, що дзижчать навколо. Видання Express назвало 4 рослини, які ростуть майже у кожного і можуть відігнати комарів. 

1. Лаванда 

Ця красива фіолетова квітка відома своїм сильним ароматом, який сильно дратує мух та комарів. Експерт із боротьби зі шкідниками Адріана Каміллері порадила висаджувати цю рослину на дуже сонячних ділянках біля входу в сад або вхідних дверей, щоб зменшити кількість жуків, які можуть проникнути всередину. 

Крім цього, лаванда також містить олії ліналоол і ліналілацетат, які перешкоджають чуттєвому сприйняттю комах, через що мухам важко шукати їжу, а комарам – людей, щоб укусити. 

Відео дня

2. Чорнобривці

Яскраві помаранчеві квіти можуть не лише додати фарб вашому дому чи літньому саду, а й відлякувати комах. Чорнобривці містять сполуку під назвою піретрум, яка впливає на нервову систему мух і комарів і навіть вбиває їх, якщо вони підійдуть занадто близько. 

Розмістіть чорнобривці на сонячних ділянках біля вашого дому, щоб зберегти їх як кімнатну рослину, але якщо посадити їх у саду, вони часто добре почуваються поруч із трояндами або поблизу овочевих грядок.

“Відомо, що садівники висаджують чорнобривці серед культур та іншого листя, щоб запобігти поїданню комахами, а також завдяки унікальній властивості рослини прискорювати ріст”, – розповіла експерт. 

Крім того, Каміллері додала, що чорнобривці вважаються безпечними для котів і собак, але власники домашніх тварин повинні знати, що ці квіти помірно токсичні при проковтуванні та можуть викликати блювоту або діарею, тому їх краще тримати якомогадалі від ваших пухнастих друзів. 

3. Пенніроял

Це невелика рослина з темно-зеленим листям і злегка пухким фіолетовим цвітом, яка, як відомо, має сильний м’ятний аромат, який природно відлякує як мух, так і комарів. 

Ця запашна трава містить пулегон, який перевантажує сенсорні рецептори комах і робить їх неможливими орієнтуватися в оточенні. 

“Ця рослина служить надзвичайно ефективним засобом відлякування комах завдяки своїм дуже потужним оліям, які самостійно виділяються. Посадивши її навколо інших рослин і культур у вашому саду, ви забезпечите природний інсектицид, який допоможе утримати шкідників”, – сказала Каміллері.

Водночас вона застерегла, що пенніроял є отруйним як для тварин, так і для людей при потраплянні в організм, тому краще не мати їх у своєму домі чи в саду, якщо у вас є домашні тварини або діти.  

4. Лимонник

Лимонник має сильний цитрусовий запах, який дуже нагадує лимони і це чудовий захист від комах. 

Експерт із боротьби зі шкідниками зазначила, що ця запашна рослина містить олію цитронелли, яка є популярним інгредієнтом вуличних свічок і більшості засобів від комах. Цитронелла перешкоджає здатності комарів кусати людей та відлякує мух. 

“Його найкраще висаджувати на вулицях для відпочинку або в саду, де ви відпочиваєте, наприклад, біля внутрішнього дворика, але якщо тримати його як кімнатну рослину, його найкраще розміщувати біля вікна, щоб запобігти проникненню комарів”,  – радить Каміллері. 

Раніше УНІАН писав, що комарі справді кусають одних людей частіше, ніж інших. Існує кілька факторів, які можуть впливати на те, чому це відбувається. 

www.unian.ua

Exit mobile version