Які у нового дрона РФ можуть бути функці: експерт вказав на цікаві деталі

Росія атакувала Київ дроном невстановленого типу / Фото: defence-ua.com

Новий дрон може бути ударним, проте немає інформації про його бойову частину. 

Російські окупанти атакували Україну у ніч на 20 липня новим безпілотником, тип якого нині не встановлено. Він може бути ударним БПЛА, проте інформації про його бойову частину немає.

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” розповів  військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Все залежить від того, яку функцію виконують ці дрони. Річ у тім, що саме висоти 20-30 м – це проблематичні висоти для радіолокаційних станцій, щоб фіксувати та супроводжувати такі об'єкти. Для чого ці БПЛА використовуються? Якщо це розвідувальний БПЛА, висота для нього невелика, розвідувальний БПЛА – це 4-6 км. Тобто щоб можна було проводити розвідувальну діяльність на великих відстанях з урахуванням висоти”, – наголосив Олександр Коваленко.

Він також додав, що новий дрон може бути ударним, проте немає інформації про його бойову частину. 

“Отже, є варіант, що це може бути БПЛА, який у перспективі може використовуватись, як такий собі повітряний міні-РЕБ – комплекс радіоелектронної боротьби для того, щоб придушувати вже наші системи для супроводження рою Shahed-136 і щоб придушувати системи при підльоті цих роїв до, наприклад, розміщення наших засобів протиповітряної оборони. Тобто насправді там можуть бути різні варіації”, – пояснив військово-політичний оглядач.

Нагадаємо, що Росія атакувала Київ невідомим дроном, який летів на наднизькій висоті.

Новини 00:00 20 липня. Фаріон померла, удар по Миколаєву, ситуація на фронті 


tsn.ua

Exit mobile version