Другий Саміт миру повинен бути в одній із країн Глобального Півдня: Зеленський назвав, де саме

Президент України Володимир Зеленський / Фото: Сайт президента України

Зеленський підтримує, щоб другий Саміт миру провести в Індії.

Другий Саміт миру повинен бути в одній із країн Глобального Півдня, зокрема в Індії, але для цього відповідно до процедур потрібно, щоб вона приєдналася до спільного комюніке.

Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час розмови із представникам індійських ЗМІ у неділю, 25 серпня. 

“Ми дуже відкриті. Я вам скажу, є такі країни, як Саудівська Аравія, Катар, Туреччина та Швейцарія, але це інший напрямок. Це ті держави, із якими ми ведемо перемовини щодо другого саміту. Я абсолютно підтримую, щоб провести Саміт миру в Індії. Я це сказав прем'єр-міністру Індії Моді. Це велика країна, це велика демократія у світі. Це стосується не тільки Індії, а й будь-якої держави, яка б позитивно ставилася до прийняття у себе другого саміту. Ми не зможемо провести саміт, доки країна не приєднається до комюніке саміту”, – зазначив він, наголосивши, що “ніхто ні на кого не тисне, але це логічно”.

Нагадаємо, Інститут вивчення війни (ISW) вважає, що після візиту прем'єра Індії Моді у зовнішній політиці країни стався значний поворот.

Індія відмовилася розраховуватися за російську нафту китайською валютою

Читайте провідні новини дня:

  • Україна експортуватиме електроенергію: як це стало можливим після руйнівних атак РФ 
  • ЗСУ мають успіхи біля Кремінної, а росіяни просунулися біля Торецька і Покровська – ISW
  • Росіяни атакували ракетами та дронами: які області України перебували під ударом

tsn.ua

Exit mobile version