На Закарпатті затримали айтішника з EPAM при “спробі перетину кордону”: чоловік каже, що має бронь і приїхав на відпочинок

Суд постановив, що у справі "некоректно сформульовано обвинувачення" і став на сторону айтішника. / Фото: pixabay.com

Суд постановив, що в протоколі, складеному стосовно айтішника EPAM, не вказано в чому саме полягає суть правопорушення і які дії для цього він вчинив та й загалом текст сформульовано некоректно.

На Закарпатті затримали айтішника з EPAM при “спробі перетину кордону”, він каже, що нібито має бронь і приїхав на відпочинок.

Про це пише dev.ua.

Суд постановив, що у справі “некоректно сформульовано обвинувачення” і став на сторону айтішника.

Згідно з матеріалами справи, яку розглянув Великоберезнянський райсуд Закарпатської області, айтішника з EPAM разом з групою осіб затримали 28 серпня на околиці населеного пункту Сіль Ужгородського району Закарпатської області – за 5,1 км до лінії державного кордону зі Словаччиною – та звинуватили у спробі його незаконного перетину.

Сам айтівець на засідання не з’явився, однак подав заяву, в якій пояснював свою відсутність “далекою відстанню до місця проживання”. Щобільше, чоловік пише, що прибув у Закарпатську область з метою відвідати декілька населених пунктів та туристичних комплексів й надалі повернутися до Львова. Він додає, що не мав наміру перетинати кордон – і не мав з собою ані закордонного паспорта, ані валюти.

Примітно, що програміст наголошує, що його затримали у селі Порошково, а не в населеному пункті Сіль. Також як докази чоловік надав суду копії витягу з наказу Мінекономіки про бронювання, наказу про відпустку від 26.08.2024, військово-облікового документа з системи “Резерв+” та квитанцій щодо здійснення оплат.

У рішенні суд постановив, що в протоколі, складеному відносно айтішника EPAM, не вказано “в чому саме полягає суть правопорушення і які дії для цього він вчинив” та й загалом текст сформульовано “некоректно”. Також немає доказів того, що чоловіка затримали безпосередньо під час спроби перетнути кордон і саме на околиці населеного пункту Сіль.

“Перебування програміста у контрольованому прикордонному районі без надання належних та допустимих доказів, не може свідчити про те, що він намагався незаконно перетнути державний кордон України”, – йдеться у рішенні.

Суд постановив закрити провадження у зв’язку з відсутністю в діях програміста складу адміністративного правопорушення.

Нагадаємо, 11 жовтня співробітники ТЦК та поліції провели масові рейди в різних містах України, зокрема під Палацом спорту у Києві після концерту гурту “Океан Ельзи”.

Джерела ТСН.ua серед керівництва правоохоронних органів зазначили, що вказівка по охороні громадського порядку біля Палацу спорта надійшла “зверху”.

Інформаційний прорив! На бронювання треба 15 хвилин


tsn.ua

Exit mobile version