Диверсії та збір інформації, військові РФ розповіли, як допомагають ЗСУ

Сотні російських військових співпрацюють з українськими спецслужбами та партизанами, допомагаючи у диверсіях, передачі розвідданих та пошкодженні техніки.

Диверсії та збір інформації, військові РФ розповіли, як допомагають ЗСУ

Сотні російських військових співпрацюють з українськими спецслужбами та партизанами, допомагаючи у диверсіях, передачі розвідданих та пошкодженні техніки, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на The Telegraph.

Один із завербованих російських солдатів розповів, як у липні підпалив окоп свого підрозділу на лівому березі Дніпра. Вогонь поширився, знищивши бліндажі та боєприпаси, внаслідок чого багато солдатів отримали опіки або загинули. Цей солдат, завербований рухом Атеш, продовжує боротьбу проти російського режиму.

“Атеш”, створене в окупованому Криму у 2022 році, налічує понад 2000 бійців і активно діє на окупованих територіях та в самій Росії. Група приваблює російських солдатів, багато з яких проти війни. Вони передають дані про переміщення військ, боєприпаси та командні пункти.

Серед успішних операцій “Атеш” — удар по штабу Чорноморського флоту в Севастополі та атака на пором у порту “Кавказ”, що спричинило дефіцит палива в Криму. Партизани продовжують співпрацювати з українською розвідкою, сподіваючись пришвидшити закінчення війни. Військові казарми в Бельгії посилили заходи безпеки через можливі диверсії.

Франція не виключає іноземної причетності до диверсії на залізниці.

Exit mobile version