Стара ветеранська політика вже не працює, маємо будувати нову, – Леонов

57% українських військових воліють можливості для соціалізації, а не пільги, показало дослідження.

Стара ветеранська політика вже не працює, маємо будувати нову, - Леонов

57% українських військових воліють можливості для соціалізації, а не пільги, показало дослідження. Тому необхідно створити систему, яка відповідатиме реальним потребам ветеранів, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на PolitExpert.

Міністерство ветеранів уже розробило Стратегію ветеранської політики до 2030 року. Документ включає три основні цілі з конкретними завданнями та індикаторами їх виконання. Леонов наголосив, що стара ветеранська політика, орієнтована на символічне вшанування радянських ветеранів, більше не працює.

Нова політика має зосередитися на реабілітації, соціальному захисті, навчанні, працевлаштуванні та підтримці підприємництва. Також оновлюється законодавча база, включаючи перегляд закону про статус ветеранів, ухваленого 1993 року.

Особлива увага приділяється підтримці сімей ветеранів та загиблих воїнів. Створено робочу групу під керівництвом Ірини Верещук для координації послуг та покращення обміну даними між державними структурами. Більшості ветеранів з Хмельниччини відмовили в оформленні інвалідності.

“Метінвест” Ахметова відзначили за ветеранську програму на престижній міжнародній премії.

Exit mobile version