Мобілізація без ТЦК: у Міноборони повідомили про ефективний механізм

Мобілізація в Україні / Фото: ТСН.ua

Постановою уряду надано можливість командирам військових частин самостійно підбирати людей і оформлювати їх до себе у підрозділи.

Військові частини отримали можливість мобілізувати резервістів і військовозобов’язаних  без участі ТЦК та СП. Це стало ефективним інструментом мобілізації добровольців до ЗСУ.

Про це він повідомив на брифінгу уповноважений Міністерства оборони України з питань рекрутингу Олексій Бежевець, передає Арміяinform.

Він нагадав, що постановою уряду надано можливість командирам військових частин самостійно підбирати людей і оформлювати їх до себе у підрозділи.

За словами представника Міноборони, військовозобов’язаний чи резервіст тепер може звернутися до центрів рекрутингу Збройних Сил України або через рекрутингову компанію Lobby X, вибрати вакансію в частині, в якій бажає служити, пройти ВЛК і максимально швидко призватися.

“Створено ефективну мережу взаємодії — платформу, що допомагає військовому командуванню знайти мотивованих людей у свої підрозділи, а охочим долучитись до Сил оборони — обрати бажану посаду”, — наголосив Олексій Бежевець.

Нагадаємо, 1 жовтня Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призову на військову службу під час мобілізації, дозволивши військовим частинам мобілізувати резервістів та військовозобов’язаних, які добровільно бажають служити під час мобілізації.

Нові правила мобілізації юнаків до 25 років


tsn.ua

Exit mobile version