У “Метінвесті” робота з ветеранами розпочинається з моменту мобілізації

Компанія "Метінвест" створила екосистему підтримки ветеранів, яка базується на двох принципах: допомога з моменту мобілізації та програми адаптації після демобілізації.

У "Метінвесті" робота з ветеранами розпочинається з моменту мобілізації

Компанія “Метінвест” створила екосистему підтримки ветеранів, яка базується на двох принципах: допомога з моменту мобілізації та програми адаптації після демобілізації, повідомляє “Кіровоград Кропивницький” з посиланням на прес-службу компанії.

За словами Артема Логачова, директора департаменту організаційного менеджменту, з 9865 мобілізованих співробітників вже 1007 повернулися на роботу. Це близько 17% всього штату компанії.

Підтримка починається ще до відправки на службу: співробітники отримують допомогу у підготовці, екіпіруванні, зв’язку та підтримці сімей. Після повернення ветеран проходить медичне обстеження та психологічний супровід, а також за необхідності навчання чи перекваліфікацію. У разі інвалідності створюються інклюзивні умови праці.

Компанія також проводить навчання для керівників та співробітників, щоб допомогти їм правильно взаємодіяти з ветеранами та надавати необхідну підтримку. Логачов наголосив, що у майбутньому 20-50% працівників великих компаній можуть складати ветерани, тому важливо вже зараз налагодити такі процеси.

“Метінвест” переміг у спеціальній номінації “Найкраща програма з адаптації ветеранів” на міжнародній премії Reuters Sustainability Awards за проект “Шлях героя”. Корвет “Гетьман Іван Мазепа”, виготовлений із сталі “Метінвесту” Ахметова, вийшов на ходові випробування.

Метінвест торік скоротив виробництво сталі майже на третину.

Exit mobile version