«Зроблено в Україні»: Свириденко каже, що Хмельниччина отримає ₴1,45 мільярда

«Зроблено в Україні»: Свириденко каже, що Хмельниччина отримає ₴1,45 мільярда

Для Хмельницької області цьогоріч передбачене фінансування підтримки бізнесу в розмірі 1,45 млрд грн.

Про це перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко заявила під час презентації політики «Зроблено в Україні» у Хмельницькому під головуванням Президента України Володимира Зеленського, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу міністерства.

«Щонайменше 1,45 млрд грн уряд передбачив на 2024 рік для бізнесів Хмельниччини у межах політики «Зроблено в Україні» у державному бюджеті. Ці кошти будуть спрямовані на три ключових напрямки політики: розвиток виробництва, стимулювання несировинного експорту та залучення інвестицій у реальний сектор. Йдеться про фінансування програм підтримки бізнесу», – зазначається у повідомленні.

«Зроблено в Україні»: Свириденко каже, що Хмельниччина отримає ₴1,45 мільярда

Фото: Мінекономіки

Свириденко пояснила, що це ті програми, що вже довели свою ефективність, – «Доступні кредити 5-7-9%», гранти на переробку, програма «Шкільний автобус», пільгова іпотека «єОселя», гранти «єРобота», а також про нові або відновлені програми, зокрема, компенсація для аграріїв за купівлю української сільгосптехніки, стимулювання розвитку індустріальних парків.

За словами першого віцепремʼєра, 1,45 млрд грн, передбачені для Хмельниччини, не є лімітом, адже що активніше бізнеси регіону подаватимуть заявки на програми підтримки, то більше коштів зможуть отримати.

За словами Свириденко, стратегічна мета політики «Зроблено в Україні» – змінити структуру української економіки, наростити виробництво товарів із високою доданою вартістю та збільшити частку переробної промисловості у ВВП удвічі – до 20%.

«Сировинність – це дуже часто синонім бідності. Тому ми прагнемо розвивати виробництво, аби стати більш економічно самодостатніми, сприяти створенню нових робочих місць і наповненню бюджетів податками. Це вкрай важливо для нашої обороноздатності, адже виключно з коштів, які у вигляді податків і зборів платить бізнес, ми можемо фінансувати наш сектор безпеки і оборони», – підсумувала віцепремʼєр.

Як повідомлялось, презентація політики «Зроблено в Україні» під головуванням Президента Володимира Зеленського відбулася на Харківщині, Сумщині, Чернігівщині, Буковині та в Дніпропетровській області.

Загалом у бюджеті 2024 року на програми підтримки бізнесу, об’єднані у політику «Зроблено в Україні», закладено понад 45 млрд грн.

www.ukrinform.ua