Генії пухнастого світу: експерти назвали 10 найрозумніших котячих порід

Генії пухнастого світу: експерти назвали 10 найрозумніших котячих порід

Котам цікаво досліджувати світ, деякі породи особливо допитливі / фото Susann Mielke, Pixabay

Більшість власників котів переконані, що їхній пухнастик, якщо не найрозумніший з усіх, то точно не пасе задніх. І хоча коти справді досить розумні тварини, певні породи помітно вирізняються серед інших.

Видання Scotsman назвало 10 котячих порід, представники яких зазвичай вирізняються дещо вищим рівнем інтелекту, ніж інші. Ось ці породи:

  1. Корніш-рекс. Ця особлива порода кішок є однією з найдружелюбніших порід у світі, її навіть порівнюють із собакою! Маючи запас природної допитливості, ці коти завжди знаходять спосіб відкрити шафу, яка їх зацікавила.
  2. Бірманська кішка. Дуже активна і завжди сповнена енергії. Вони, як правило, люблять спілкування і добре почуваються у компанії.
  3. Саванна. Енергійна та грайлива порода саванна потребує постійних розваг та простору. Їм легко набридає рутина і вони завжди шукають щось нове, що можна дослідити.
  4. Сіамська кішка. Допитлива і дуже голосна сіамська порода кішок є однією з найвідоміших у світі. Вони завжди залишаються активними, щоб вгамовувати свою потребу до дослідження світу навколо.
  5. Сінгапурська кішка. Невелика порода, яка любить лазити та гратися, але вони також дуже розумні коти – комунікабельні та допитливі.
  6. Корат. Рідкісна порода котів, але дуже розумна. Вони дуже уважні до свого оточення і також можуть навчитися новим трюкам. Однак вони люблять дрімати, тому не чекайте, що вони будуть виконувати трюки цілий день.
  7. Гавана. Маючи шоколадну, гладку та шовковисту шерсть, Гавана є популярною породою котів. Вони балакучі, допитливі та досить розумні.
  8. Балійська кішка. По суті, це довгошерста версія сіамської кішки. Ці коти обожнюють досліджувати все навколо і не проти потеревенити з власником.
  9. Абіссінська кішка. Струнка, енергійна та дуже розумна. Їм подобається підніматися високо, щоб оглядати все навколо.
  10. Бенгальська кішка. Більш відома своїми відмітками на шерсті, що робить її схожою на леопарда. Але це також дуже розумна та енергійна кішка.

Інші цікаві матеріали про домашніх пухнастиків

Як писав УНІАН, деякі породи собак називають “собаками на липучці” через їхню прив’язаність до власника. Незалежно від того, чим ви займаєтесь зараз – плаваєте в річці, гуляєте чи просто лежите на дивані – вони завжди хочуть бути поруч.

Відео дня

Також ми розповідали про найпоширеніші міфи щодо котів. Власникам буде корисно знати, що більшість стереотипів про котиків не зовсім відповідають дійсності.

www.unian.ua