Вчені назвали популярну породу котів, яка має набагато коротшу тривалість життя, ніж інші

Вчені назвали популярну породу котів, яка має набагато коротшу тривалість життя, ніж інші

Середня тривалість життя безшерстих сфінксів становить лише 6,8 року / фото Вікіпедія

Шукаєте нового маленького друга, який згорнеться у вас на колінах і задоволено муркотітиме? Перш ніж відправитися в притулок, зверніть увагу – не всі породи котів живуть довго. Про це пише CNN.

У той час як домашні коти зазвичай живуть до 18 років, середня тривалість життя безшерстих сфінксів становить лише 6,8 року, що є найнижчим показником серед домашніх порід котів, згідно з новим дослідженням Королівського ветеринарного коледжу (RVC) у Сполученому Королівстві та Національного університету Чунг Сінга (NCHU) у Тайвані.

Вчені вважають, що це може бути пов’язано з декількома породними захворюваннями. Так, коти-сфінкси – це безшерста порода. Відсутність шерсті, яка спричинена рецесивним геном, означає, що вони кращі для тих, хто чутливий до котячої шерсті. Однак вони не є повністю гіпоалергенними, оскільки вони все ще виробляють клітини шкіри.

Відео дня

Натомість виявилося, що бірманські породи мають найдовшу тривалість життя – 14,4 року, за ними йдуть метиси – 11,9 років і сіамські – 11,7 року.

“Розуміння типової залишкової тривалості життя також може допомогти власникам і ветеринарам при прийнятті складних рішень щодо найкращого варіанту лікування для захисту загального добробуту кота”, — додали дослідники.

Вони виявили, що середня очікувана тривалість життя кішок у Великій Британії становить 11,7 років, а самки можуть жити на 1,33 року довше, ніж самці.

Дослідники також виявили, що породисті коти, ймовірно, живуть менше, як і ті, які були занадто легкими або занадто важкими.

Останні новини про котів

Нещодавно вчені розповіли, що ваш кіт справді думає про вас. Коти – це незалежні душі, які відмовляються змінюватися на догоду людині, і саме за це ми їх любимо.

Коти рідко змінюють свою поведінку, коли взаємодіють з людьми. Тоді як собаки в присутності людини одразу перемикаються в режим “людина”, коти демонструють ті ж самі соціальні сигнали, що і в спілкуванні з іншими котами.

Також УНІАН повідомляв, чому коти люблять “полювати” на лазерні указки та чи корисно це для них. Виявляється, для пухнастих такі ігри є дуже цікавими.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Чи здатні коти відчувати провину та вибачатися: пояснюють фахівці
  • Чому коти втягують свої кігті, а собаки ні: відповідь біологів
  • Чому коти не люблять зачинені двері – три неочікувані причини
  • www.unian.ua