Експерт назвав топ уживаних машин, від яких варто триматися подалі

Експерт назвав топ уживаних машин, від яких варто триматися подалі

Експерт розповів, які вживані автомобілі краще не купувати / фото ua.depositphotos.com

Відомий автомобільний експерт Джим Старлінг застерігає від купівлі трьох відомих моделей на ринку вживаних автомобілів. Він стверджує, що вони можуть бути неймовірно ненадійними.

В одному з відео на YouTube-каналі DefinitelyNotAGuru він розглянув дослідження надійності машин, проведене автомобільним виданням WhatCar? У топ-3 авто, які не варто купувати на ринку б/в машин, – Land Rover Discovery Sport, які випускали з 2014 року по теперішній час. За словами Старлінга, проблеми з цією моделлю виникають навіть частіше, ніж з Range Rover Evoque, а його надійність оцінюють у 55,4 %.

“Це шокує, майже половина власників повідомили про проблеми з ними. Land Rover покрив 34 відсотки витрат на ремонт, але 20 відсотків власників отримали рахунки від 600 до 1 800 доларів, а ще 21 відсотку довелося виділити на ремонт понад 1 800 доларів”, – йдеться у ролику.

Відео дня

Крім того, експерт радить уникати вживаних Peugeot 2008 другого покоління. Багато власників цієї моделі також зіткнулися з проблемами.

“Номер два – це Peugeot 2008, модель з 2013 по 2019 рік. Її надійність оцінюється в 50,6%. Вартість ремонту була покрита Peugeot у 22 відсотках випадків. Основними проблемами тут були вихлопні труби, підвіска, а також кілька проблем з акумуляторами, електрикою, двигуном і паливною системою”, – розповів Старглінг.

Найменш надійним авто в дослідженні називали Land Rover Discovery попереднього покоління.

“47,8 % надійності – більше половини власників, які відповіли на запитання, мали проблеми. Заради справедливості треба сказати, що ця модель уже давно на слуху. Продажі стартували в 2004 році, і вони довели її до 2017 року, хоча і з деякими поліпшеннями. Двигун і підвіска – найбільші проблеми, за ними йдуть несправності акумулятора, гальм, електрики та паливної системи”, – зазначив експерт.

Важливі поради автомобілістам: візьміть на замітку

Відомий американський блогер і механік із 56-річним досвідом Скотті Кілмер розповів про проблему номер один будь-якого авто. За його словами, обов’язково варто звертати увагу на тиск у шинах – потрібно, щоб він був однаковим.

Він також поділився порадою про те, як перевірити стан двигуна всього за кілька секунд. Визначити, чи не час заїхати на СТО, вам допоможуть свічки запалювання.

www.unian.ua