У них більше білка: 5 фруктів, які варто включити в раціон

У них більше білка: 5 фруктів, які варто включити в раціон

Насіння граната, або зернятка, напрочуд багате на білок / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Білок – це макроелемент, необхідний вашому організму для нарощування м’язової маси, боротьби з інфекціями, вироблення гормонів і виконання багатьох інших важливих процесів.

Як пише health.com, вміст білка у фруктах рідко перевищує 1% від загальної ваги, але деякі з них містять більше білка, ніж інші. Наприклад:

Авокадо. Це один з найбагатших білком фруктів. Також авокадо багате на клітковину, вітамін Е, вітамін С, магній і фолієву кислоту, що робить його універсальним поживним продуктом.

Відео дня

Маракуйя. Є чудовим джерелом антиоксидантів, включно з вітаміном С, каротиноїдами та поліфенольними сполуками, які можуть бути корисними для загального здоров’я, захищаючи від ушкодження клітин і зменшуючи запалення. Крім того, 100-грамова порція свіжої маракуї містить 2,2 грама білка.

Абрикоси. Багата на антиоксиданти, вітаміни та мінерали. Зокрема, вони багаті на бета-каротин, каротиноїдний пігмент, що має потужні клітинно-захисні властивості. Дослідження показують, що високий рівень каротиноїдів у крові може допомогти знизити ризик розвитку низки захворювань, включно з раком молочної залози. Крім того, абрикоси містять 2,31 грама білка на чашку.

Гранат. Насіння граната, або зернятка, напрочуд багаті білком: 2,9 грама на чашку. Крім білка, зерна граната винятково багаті на клітковину, яка важлива для здоров’я травної системи і серця, а також на антиоксидантні та протизапальні сполуки, такі як антоціани й органічні кислоти. Дослідження показують, що вживання зерен граната і гранатового соку може принести користь кільком аспектам здоров’я, таким як поліпшення когнітивних функцій, зниження факторів ризику серцевих захворювань і підтримка відновлення після фізичних вправ.

Ківі. Багаті низкою вітамінів і мінералів, включно з фолієвою кислотою і вітамінами С, Е і К. У них також більше білка, ніж у багатьох інших фруктах. Крім того, ківі є хорошим джерелом клітковини і можуть бути корисним перекусом для людей, які страждають від закрепів, оскільки було доведено, що вони ефективні для пом’якшення випорожнення і підтримки регулярного випорожнення.

Нагадаємо, дослідження показало, що діти, які споживають цукор з молока і фруктів, менш схильні до ожиріння.

www.unian.ua