В Україні зросли ціни на суницю

В Україні зросли ціни на суницю

В Україні цього тижня підвищилися відпускні ціни на суницю садову. Основною причиною подорожчання оператори ринку називають нестабільні та малооб'ємні поставки цієї ягоди, які пояснюються погіршенням погодних умов.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє портал EastFruit.

"Українські садівники готові відпускати суницю садову по 50-80 грн/кг ($1,26-2,02/кг), що в середньому на 37% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня", – йдеться у повідомленні.

Учасники ринку вважають, що ажіотаж навколо суниці садової пов'язаний із дуже низькою її пропозицією на ринку, хоча сезон ягоди з відкритого ґрунту у південних та західних областях уже розпочався.

Зазначається, що на сьогодні місцева суниця садова на українському ринку пропонується до продажу в середньому на 48% дешевше, ніж за аналогічний період минулого року. Але при цьому більшість ключових гравців ринку не відкидають, що незабаром ціна в даному сегменті може помітно знизитися. Оскільки погодні умови стабілізуються, внаслідок чого збільшиться пропозиція суниці садової з місцевих господарств.

Як повідомлялося, починаючи з 9 травня і до сьогодні, в Україні фіксуються негативні температури у нічний час доби у більшості регіонів країни. У різних регіонах України були відзначені негативні температури в діапазоні від мінус 2 градусів до мінус 8. 

Нічні температури в західних областях країни за останні кілька днів опускалися до мінус 5 градусів, що деякі з фермерів називали критичним для ранніх сортів плодових і ягідних насаджень. У той же час незначні збитки були відзначені і на насадженнях пізніх культур у вищезазначеному регіоні. У східних областях України садівники повідомляли про втрату понад 30% майбутнього врожаю яблук та ще більш суттєві ушкодження насаджень груш.

www.ukrinform.ua