Ветеринари назвали єдину річ, яку не можна робити на прогулянці з собакою

Ветеринари назвали єдину річ, яку не можна робити на прогулянці з собакою

Під час прогулянки може статися багато неочікуваних ситуацій, тому ви маєте завжди бути поряд / фото УНІАН

Прогулянки є надзвичайно важливими для собак та їхніх господарів. Адже так ваш домашній улюбленець отримує багато фізичних вправ, розумової стимуляції та соціалізації. Для людей це додаткова фізична активність, яка є ключем до профілактики хронічних захворювань та зміцнення вашого психічного здоров’я. Проте інколи під час прогулянки ви не зосереджуєтесь на собаці, адже відволікаєтесь на соцмережі або ж інші справи. Про це пише Huffpost.

Дехто із зоозахисників порівнює це з “розсіяним водінням”. Тому якщо не приділяти увагу своєму собаці та навколишньому середовищу, то ви можете легко опинитися у небезпеці або втратити зв’язок зі своєю тваринкою. 

Почесний професор поведінкової медицини в Коледжі ветеринарної медицини Корнельського університету доктор Кетрін А. Хоупт зазначає, що коли ви гуляєте, то безпека вашого собаки має бути на першому місці. 

Відео дня

Чому важливо бути поруч із собакою під час прогулянки

За словами Хоупт, більшість собак знають, чим вони хочуть займатися під час прогулянки, здебільшого обнюхати або, ймовірно, наздогнати іншу собаку, яка йде попереду. 

“Але це не лише цікаві запахи та веселі нові друзі. Деякі собаки можуть захотіти поборотися з гончаком (порода собак), що наближається, накинутися на дитину або схопити гостру курячу кістку, що лежить на тротуарі. Гірше того, вони можуть проковтнути щось отруйне, наприклад, шоколад або цукерки, що містять ксиліт”, – зазначила експерт.

Також під час прогулянки ви можете закріпити базові навички, покликавши собаку ближче, аби дати йому смаколики до того, як він встигне відреагувати на іншу собаку. Крім того, таким чином ви можете відвернути його увагу від потенційно небезпечної закуски на землі. 

“Коли власник більш уважний до свого оточення, він може діяти на випередження, а не реагувати на такі речі”, – пояснила доктор Мелісса Бейн, професор клінічної науки про поведінку тварин у ветеринарній медицині UCDavis.

Вона закликала господарів домашніх улюбленців бути присутніми з ними, коли вигулюєте їх.

“Це, ймовірно, зробить вас обох щасливішими, здоровішими та емоційно ближчими, ніж будь-яка швидкоплинна стимуляція на вашому смартфоні”, – підкреслила Бейн. 

Інші цікавинки про собак

Раніше ветерани розповіли про 7 токсичних продуктів, які ні в якому разі не можна давати собакам. Серед них є шоколад, кофеїн, часник, цибуля, виноград та інші продукти. 

Також стало відомо, які породи собак найменш ласкаві до своїх господарів. Серед них є шотландський тер’єр, керн-тер’єри та шарпей.

www.unian.ua