Відомий механік із 56-річним досвідом назвав причину, чому старий бензин – це зло

Відомий механік із 56-річним досвідом назвав причину, чому старий бензин - це зло

Скотті попереджає водіїв не використовувати паливо, термін придатності якого перевищує кілька місяців / колаж УНІАН, фото REUTERS, YouTube @scottykilmer

Один із найпопулярніших автомобільних експертів YouTube попередив автомобілістів, що використання старого палива може призвести до серйозного пошкодження їхнього автомобіля.

Скотті Кілмер – автомеханік з Америки, який працює з транспортними засобами з 1960-х років і регулярно публікує відеоролики, що допомагають водіям економити гроші та уникати механічних проблем, пише Daily Express.

У нещодавньому відео Скотті заявляє, що автомобілістам не слід використовувати бензин або дизельне паливо, термін експлуатації яких перевищує кілька місяців.

Відео дня

“Сьогодні я розповім вам, чому б не заливати в машину старий бензин. Сучасний бензин являє собою суміш всіляких присадок і зазвичай містить 10 відсотків етанолу. Якщо у вас є бензин, який простояв два-три місяці, не варто його використовувати, тому що він може засмітити паливний насос, паливний фільтр і паливні форсунки. Воно того не варте!”, – порадив він.

Оскільки температура поступово підвищується, чимало автомобілістів уперше в цьому році сядуть за кермо класичних автомобілів та автомобілів з відкидним верхом.

Однак експлуатація автомобіля на бензині або дизельному паливі, купленого понад два місяці тому, може призвести до засмічення компонентів паливної системи.

У міру старіння в паливі можуть почати утворюватися пероксиди, які також можуть пошкодити деякі інші металеві та гумові деталі, особливо в спекотну погоду.

Щоб допомогти автомобілістам уникнути вигоряння палива всередині автомобіля, Скотті запропонував тим, хто ставить автомобіль на зберігання, інвестувати в стабілізатор палива.

“Так що ж робити, якщо ви паркуєте свій автомобіль на шість-дев’ять місяців або більше? Ну, ви купуєте хімікати для стабілізації палива. Ви заливаєте його в бак, коли він наполовину повний, а потім заповнюєте його доверху, щоб у баку залишалося менше повітря під час його окислення”, – додав він.

Стабілізатори палива призначені для запобігання розпаду бензину і дизельного палива на термін до 24 місяців. Щоб продовжити термін служби палива, автомобілістам необхідно якомога швидше додати стабілізатор у бак, оскільки хімічна речовина не може повернути бензину або дизелю колишній стан.

Проте багато автомобільних експертів також припускають, що водіям, які планують прибрати автомобіль з дороги, слід пам’ятати про те, скільки пального вони заливають у бак за кілька тижнів до того, як його буде відправлено на зберігання.

Поради Скотті Кілмера

У недавньому відео він розповів, як очищення двигуна мийкою високого тиску може мати дорогі наслідки, про які багато хто навіть не здогадується.

Багатьох людей спокушає ідея промити моторний відсік під тиском і обробити його засобами, щоб верхня частина двигуна стала блискучою.

Однак більшість водіїв не знають, як захистити життєво важливі деталі перед чищенням двигуна, що може призвести до потенційно катастрофічних наслідків.

www.unian.ua