У Києві відбудеться українсько-польська ділова конференція

У Києві відбудеться українсько-польська ділова конференція

Українсько-польська конференція «Europe-Poland-Ukraine: Cooperate Together’24» відбудеться 23 травня у Києві, в Hyatt Regency.

Про це Укрінформу повідомили у Представництві Спілки підприємців та роботодавців Польщі (ZPP) в Україні.

Як зазначається, ключові теми для обговорення – стан і перспективи польсько-української співпраці у транспортно-логістичній галузі, фармацевтичному секторі, сегменті державно-приватного партнерства як інструменту сприяння залученню взаємних інвестицій. Мета – налагодження контактів у форматі B2B між польським та українським бізнесом.

У конференції візьмуть участь підприємці України та Польщі, представники неурядових організацій, бізнес-спільнот, експерти. Серед учасників дискусій – заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів, голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження Ганна Замазєєва, президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, президент УСПП Анатолій Кінах, топменеджери Укрзалізниці, "Нової пошти", керівники об’єднань роботодавців та інвестиційних агенцій і спеціальних економічних зон Польщі.

Організатори: ZPP та Business for Ukraine Center. Співорганізатор – Fundacja Totalizatora Sportowego. Реєстрація: https://bit.ly/3ya7BWt

Як повідомлялося, Україна є найбільшим торговельним партнером Польщі за межами ЄС. Торік експорт польських товарів до нашої країни становив $12 млрд, а експорт українських товарів до Польщі – $4,7 млрд. Значною перепоною для двосторонньої співпраці стало блокування кордону польськими фермерами та далекобійниками. Як наслідок, за даними Держмитслужби, лише за пів року (жовтень 2023 – березень 2024) обсяги перевезень товарів між нашими державами скоротилися майже на 1,5 млн тонн порівняно з таким же періодом роком раніше.

Фото: NurPhoto

www.ukrinform.ua