У Німеччині проходить транспортний саміт за участі України

У Німеччині проходить транспортний саміт за участі України

У німецькому Лейпцигу в середу відкривається глобальний транспортний саміт за участі пів сотні міністрів транспорту з усього світу.

Україну, як передає кореспондент Укрінформу, представляє заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

«Я їду на Форум ITF у Лейпциг. Попереду три дні активної роботи з міжнародними партнерами. У центрі уваги – відновлення України та розвиток транспортного сполучення», – написав Деркач у соцмережі Х.

У Німеччині проходить транспортний саміт за участі України

На конференцію, темою якої є «Озеленення транспорту: зосередження уваги під час кризи» зібралися близько 50 міністрів і делегатів з понад 80 країн світу. Вони шукатимуть шляхи прискорення кліматичних заходів на транспорті в ширшому контексті воєн, стихійних лих та інших криз, поінформували організатори. Також серед тем роль штучного інтелекту для майбутньої мобільності.

У рамках саміту відбудуться круглі столи на рівні міністрів по 4 темам: Україна; зміна клімату; інклюзивний транспорт; стійкість ланцюга поставок тощо.

Цього року на Саміті головує Литва. «Ми повністю підтримуємо Україну та відбудову її транспортної мережі», – заявив міністр транспорту та зв’язку Литви Марюс Скуодіс.

Саміт Міжнародного транспортного форуму відбувається в 16 раз. З 2008 року він позиціює себе як провідну у світі подію у галузі транспортної політики.

ITF є міжурядовою організацією, до складу якої входять 66 країн-членів на п'яти континентах. Вона діє як аналітичний центр для урядів країн-членів і організовує глобальний діалог для кращого транспорту.

www.ukrinform.ua