Виділення близько 6,5 млрд євро на військову допомогу Україні є неприйнятним для Угорщини, – Сіярто

У суму, яку блокує Будапешт, входять три транші з ЄФМ по 500 млн євро кожний, та 5 млрд євро з нового фонду допомоги для України.

Виділення близько 6,5 млрд євро на військову допомогу Україні є неприйнятним для Угорщини, - Сіярто

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що для його країни є неприйнятним виділення коштів у розмірі близько 6,5 млрд євро на військову допомогу Україні. 

Про це повідомляє DW.

Сіярто зробив таку заяву під час засідання Ради ЄС із закордонних справ у Брюсселі. На ній міністри держав Євросоюзу обговорювали надання допомоги Україні через Європейський фонд миру (ЄФМ).

Уточнюється, що у суму, яку блокує Будапешт, входять три транші з ЄФМ по 500 млн євро кожний, та 5 млрд євро з нового фонду допомоги для України.

Підписуйтесь на наш Youtube канал

“Звідси зростаюче розчарування: всі погодилися з ідеями і принципами, але тепер дехто використовує своє право вето, щоб не допустити виділення наявних грошей”, – повідомила джерело видання. 

Таким чином Угорщина зараз блокує деякі технічні інструменти реалізації цього плану, які перебувають на стадії перемовин. При цьому в принципі виділення цих коштів раніше було погоджено.

  • Близько 41% резолюцій Євросоюзу щодо України були заблоковані Угорщиною, заявив міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс. За його словами, в заручниках в угорців перебувають навіть перемовини щодо вступу України до ЄС.
  • Угорщина неодноразово вдавалася до шантажу задля просування власних інтересів. Зокрема, ЄС йшов їй на поступки, аби та розблокувала створення фонду допомоги Україні на 50 млрд євро.

lb.ua